Dette arrangementet har passert
onsdag, mars 4, 2020 på 7:30 PM - 9:00 PM

Samuel Beckett og det absurde teater

Detaljer
Velkommen til en innføring i den irske forfatteren og dramatikeren Samuel Becketts verden!

Skuespiller Torstein Andersen forteller om veien inn i det absurde teaters gjennombrudd, og fremfører utdrag fra flere av Becketts tekster.

Samuel Beckett (1906-1989) regnes som en av det 20. århundrets viktigste forfattere, og som en av de fremste representantene for 1950-årenes absurde teater. Becketts skuespill "Mens vi venter på Godot" har for ettertiden blitt stående som det absurde teaters gjennombrudd.

I tillegg til skuespillet Mens vi venter på Godot (1952), er det særlig Sluttspill (1957) og Happy Days (1962) som har gjort Samuel Beckett verdensberømt. Stykkene er uten tradisjonell handling og karaktertegning, og dialogen er ofte uten noen klar mening. I Becketts univers forenes pantomime og klovnerier med en tragisk grunnstemning.

Som menneske levde Beckett isolert for å unngå virkningene av berømmelsen. Da han i 1969 ble tildelt Nobelprisen i litteratur, reiste han ikke til Stockholm for å motta prisen.

Torstein Andersen (f. 1953) er skuespiller og instruktør. Som skuespiller har han medvirket i en rekke stykker, blant annet på Trøndelag Teater. Andersen har også hatt roller i flere filmer. Han har gjestet Litteraturhuset med flere ulike produksjoner. Våren 2020 er han aktuell med Ønskediktet og et arrangement arrangement om Olav Duun.

Foto: Roger Pic/Bibliothèque nationale de France
Mer info
Kategorier
Aktivitetstype
Lagre dette arrangementet
Billetter
100,- / 75,-
Arrangementet på Facebook
Arrangører
Litteraturhuset i Trondheim
Sted
Litteraturhuset, Sellanraa
Kongens gate 2 Trondheim 7011