-
Dette arrangementet har passert
lørdag, mars 5, 2022 6:30 PM

SANGER FOR BORTKOMNE DAGER – og grønn tusj av Maria Drangeid

Detaljer

SPRENGT KJØKKENREALISME

Naivt og inderlig på samme tid. Her er store forsøk og høye fall. Forestillingen baseres på Kim Hiorthøys bok fra 2002, nå tolket inn i 2022.  

«Dette er deilig, sa Line. Hun smilte og sukket og begynte å smelte. Hun ble helt myk og falt langsomt sammen på gulvet og fløt utover. Hun fylte mer enn man skulle tro, ut fra hvordan hun så ut i fast tilstand. Jeg ble redd og ropte på Roar. Han kom inn i rommet var rolig som alltid, kokk som han er.» 

Denne forestillingen tar utgangspunkt i Kim Hiorthøys nå 20 år gamle bok Du kan ikke svikte din beste venn og bli god til å synge samtidig. Det er ettertenksomt og absurd, lyst og mørkt – og i dette spennet høres en stemme som utfordrer vår evne til å nå hverandre. 

Regissør Maria Drangeid er en ny og spennende stemme i teaterfeltet, fersk fra regiutdanningen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Med Hiorthøys bok som basis, lager hun et nytt og selvstendig verk for scenen. Hun ønsker å løfte fram den mørke humoren og tristessen i Hiorthøys verden, til en visuell, fysisk og konfronterende forestilling. For hvordan kommuniserer vi når ordene ikke strekker til? 

Olav Myrtvedt skal lage scenografi og kostymer. Han er tidligere kjent for Trøndelag Teaters publikum fra oppsetninger som Mio, min Mio og Fruen fra havet. Med seg har han den anerkjente tekstilkunstneren, John K. Raustein. Med sine monumentale, tekstile installasjoner utfordrer han tekstiltradisjonens muligheter. 

På scenen står et sterkt lag med kvinnelige skuespillere, Hildegunn Eggen, Synnøve Fossum Eriksen, Maria Omarsdottir Austgulen og Marianne Meløy.   

Vi gleder oss til å ønske Maria Drangeid velkommen til Teaterkjelleren, og for første gang løfte Hiorthøys tekstunivers inn på scenen.

Mer info
Lagre i kalenderen min
Kategorier
Billetter
Vanlig
kr 300,-
Redusert
kr 180,-
Arrangører
Sted
Trøndelag Teater
Teaterkjelleren
Prinsens Gate 20
7012 Trondheim

trdevents.no

What's going on in Trondheim. Calendar with concerts, festivals, shows, art houses, theaters, debates and more things! This year's events can be found here.