Shifting moment

Dette arrangementet har passert
Shifting moment
9 september 2023, 10:00
Trondhjems Kunstforening
Gallery / Museum

Shifting moment viser Charlie Hay og Sidney Kongs måter å fremstille minner og hverdagsøyeblikk på. De jobber begge med fotografi, men har hver sin distinkte tilnærming til mediet. 

Charlie Hay bruker utblokking når han avfotograferer og forstørrer gamle bilder fra familiealbumet og gir nytt liv til motivene, som fremstår som intime innblikk i en slekts historie. Bilder og fragmenter av minner blir rekontekstualisert ut av stedet de skjedde og presentert på nytt for et publikum utenfor hjemmet. Bildene er fulle av varm humor og snert, formidlet i en teknikk som gir en ny dimensjon til fotografi.

Sidney Kong flyttet til Trondhjem fra Kina for å studere ved KIT. I møte med byen ble hun oppmerksom på forskjellene mellom kinesisk og norsk kultur på steder som bussen, naturen, i møter med mennesker på gaten. Hun er fascinert av himmelen og solnedgangene over Trondheimsfjorden, som i bildene hennes blir knyttet til en emosjonell tilstand som flettes sammen med landskapet. 

I Shifting moment ser vi to kunstneres forskjellige perspektiver på dagliglivet og hvordan det endrer seg fra dag til dag, fra ett sted til et annet. 

Sted
Trondhjems Kunstforening
Bispegata 9A, 7013 Trondheim, Norge
Notater: 1. etasje
Arrangører
Trondhjems Kunstforening
http://www.tkf.nopost@tkf.no
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by