Snakk om: Lars Tiller

May be an image of text
Snakk om: Lars Tiller
28 februar 2024, 17:30
Bispegata 7b
Billetter
Other
Family
Guided Tour
Gallery / Museum
Den 28 februar 2024 ville Lars Tiller (1924-94) ha fylt 100 år. Dette vil vi markere med et Snakk om kunst arrangement dedikert til hans kunstnerskap. Vi skal se og snakke om hans skulptur Steinaldermannen som vises i samlingsutstillingen og vi skal også eksklusivt for denne kvelden få se flere av hans andre kunstverk, fra museets samling.

Arrangementet passer for alle og vil vare i ca 1,5 time.
OBS: begrenset antall, husk å kjøpe billetten på forhånd.

Når vi sist hadde en utstilling med Lars Tiller på Trondheim kunstmuseum, i 2017, var dette å lese i utstillingsteksten:

Lars Tiller (1924 - 1994) jobbet med kull, maleri og grafikk. Han er særlig kjent for sine abstrakte malerier i et geometrisk formspråk. Vi finner ingen referanser til landskap eller natur i bildene til Lars Tiller. Det er spillet mellom formene og fargene som skaper komposisjonen og som er selve motivet.
Vi skal denne kvelden se på og snakke om hans kunstnerskap som på ingen måte begrenset seg til kun å jobbe med kull, maleri og grafikk, men som hele tiden virket åpent og i utvikling. Og er det virkelig ingen referanser til landskap eller natur i kunsten til Lars Tiller? Og er det viktig? Stikkordet for denne kvelden er komposisjon og vi skal spesielt se på den siste setningen fra utstillingsteksten:
Det er spillet mellom formene og fargene som skaper komposisjonen og som er selve motivet.
Etter omvisningen fortsetter vi i verkstedet hvor vi lager collager inspirert av Lars Tiller sine non-figurative komposisjoner.

Snakk om:

Å snakke om kunst kan høres enkelt ut, men er for mange av oss en utfordring – hvilke ord skal vi bruke og hvilke begreper kan vi benytte oss av, når vi skal beskrive et kunstverk, og hvordan dette kunstverket påvirker oss?
Snakk om er en rekke dialogbaserte omvisninger med verksted, hvor en kunstformidler sammen med publikum gjør et dypdykk i verk ut fra et begrep og til slutt utforsker en teknikk i verkstedet. Med Snakk om håper vi sammen med publikum å dele subjektive opplevelser, nye aspekter og viten i fellesskap og skape et språk til å snakke om kunst.
Snakk om er et omvisningstiltak i forlengelse av boken Snakk om kunst publisert av Trondheim kunstmuseum.
Sted
Arrangører
Trondheim Kunstmuseum
tkm.post@mist.no
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by