Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Spanskesyke og bohemliv: Einar Solstad

7. des @ 19.00 - 21.00

I 2018 er det hundre år siden spanskesyken brøt ut i Europa. Ett av epidemiens unge ofre var dikteren Einar Solstad (1892-1918) fra Steinkjer, som døde av spanskesyken i København i 1918. Hans unge kone, kunstmaleren Ragnfrid Feyling, skjøt seg med pistol ved hans dødsleie. Solstad ble bare 26 år, men rakk å sette spor i sin samtid: I tillegg til to diktsamlinger var Solstad en del av bohemmiljøet i Christiania og København, hvor han var venner med datidens mest kjente forfattere.

I dag er Solstads forfatterskap glemt, men i forbindelse med 100-årsmarkeringen for hans død har Odd Birger Grønli skrevet en biografi om dikteren, bohemen og gartnersønnen fra Steinkjer. Einar Solstad: Den korte reisen er en kjærlighetserklæring til Steinkjer, og en historie om en ung manns lengsel etter kunstnerisk anerkjennelse.

Odd Birger Grønli er forfatter og mangeårig reporter og redaktør i NRK og Steinkjer-Avisa. Han skal snakke om boken sin sammen med Siv Gøril Brandtzæg som er litteraturforsker ved NTNU og som har vokst opp i Einar Solstads veg i Steinkjer.

Detaljer

Dato:
7. des
Tid:
19.00 - 21.00
Arrangement Kategori:
Pris:
CC: 50,-

Arrangør

Litteraturhuset i Trondheim
E-post:
Nettsted:
litteraturhusetitrondheim.no

Sted

Litteraturhuset, Sellanraa
Søndre gate 1
Trondheim, Sør-Trøndelag 7011
+ Google Map
Nettsted:
www.litteraturhusetitrondheim.no
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her