Stå opp for mennesker i limbo!

Støtt opp om kravet om Amnesti!
Dette arrangementet har passert
Stå opp for mennesker i limbo!
9 januar 2023, 15:00
Trondheim by

Stå opp for mennesker i limbo!

Yemanedagene i Trondheim 8. og 9. januar 2023

Søndag 8. januar: Yemanedagen markeres med bønn
Mandag 9. januar: Fakkeltog og arrangement i Vår Frue kirke 

 

Søndag 8. januar markeres Yemanedagen med bønn i Trondheim.  I Forum for diakoni er Yemanedagen løftet frem, med positiv respons, og det er laget en egen forbønn som leses på gudstjenster i Trondheim.

 

Mandag 9. januar blir det fakkeltog  fra Nidarosdomens port. Oppmøte kl. 16.00, avmarsj kl. 16.15. LO i Trondheim stiller med fakler. Fakketoget starter med en kort appell av Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet (IKFF Trondheim). Fakkeltoget går ned Munkegata med stopp utenfor Rådhuset, der det blir appell av en representant fra LO i Trondheim. Fakkeltoget går videre bort Thomas Angels gate og opp til Vår Frue Kirke.

 

Samme ettermiddag fortsetter markeringen med et gratis arrangement i Vår Frue kirke, fra klokken 17.00–18.30.

Program:

 • Dr. Bekken åpner med minikonsert på harmonica
   
 • Video, der mennesker i limbo forteller
   
 • Gruppen Nostalgi spiller. Jens Rohloff på Gitar, Kareem Alshofi på tromme, Shams Jaabary, sang, og Samer Zarka på Oud.
   
 • Biskop Herborg Finnset holder en kort tale
   
 • Svartlamon Damekor
   
 • Varaordordfører Mona Berger holder en kort tale
   
 • Mennesker i limbo presenterer en appell, som skal sendes til politikerne på Stortinget. Det blir også gitt informasjon om hva organisasjonen Mennesker i limbo representerer. 
   
 • June Sommer Strask avslutter med en joik
   

 

Yemanedagen(e) er en mulighet for oss til å vise vilje til handling, slik at disse menneskene kan få et verdig liv. Om du ønsker å bidra så politikerne gir amnesti og slik at disse menneskene kan få menneskerettigheter, møt opp på arrangementene!

 

Yemanedagen(e) har fått navnet fra Yemane Teferi, som døde 8. januar 2016 etter 25 år  på asylmottak, som ureturnérbar asylsøker. Dagen(e) tilegnes ikke bare Yemane, men alle ureturnérbare asylsøkere, mennesker i limbo. Yemanes historie fremstilles i Tine Poppes «Ingenmannsland», se:  https://yemane.no

 

Yemanedagen 2023 markeres mange steder steder i Norge;  Stavanger, Oslo, Hamar, Bodø, Tromsø, Stord og kanskje i Drammen, Bergen og Kristiansand.

 

Yemanedagen(e) i Trondheim er arrangert av: LO I Trondheim, SV, Nidaros bispedømmeråd, Kirkelig fellesråd  Trondheim, Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet (IKFF Trondheim)  og Mennesker i limbo.

 

 

Sted
Trondheim by
Trondheim, Norge
Arrangører
IKFF i Trondheim
beritrusten@gmail.com
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by