Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Staging urban public spaces

10. jun @ 13.00 - 16.00

|Gjentagende arrangement (Se alle)

Hva skjer på Nyhavna framover, og hvordan vil vi forme framtidens Trondheim? I påvente av store byutviklingsprosjekter kan det være lurt med tiltak som bidrar til å skape en levende by underveis i transformasjonsprosessen. Gjennom masterkurset Making is Thinking setter arkitektstudenter søkelyset på byliv og spør:
Hva er byliv? Hva kan man også gjøre i en by i tillegg til å handle og drikke kaffe? En park kan tilby mye mer enn gress med benker til å sitte på. Et byrom kan bestå av mye mer enn brostein og søppeldunker. Møte mellom vann og land kan løses på uendelig mange måter, og bygg kan huse så mye forskjellig og rart …
Studentene tar for seg hvordan de opplever Nyhavna i dag og hvordan de ser for seg at bydelen kan utvikle seg fremover, underveis mot en ny og stor bydel sentralt i Trondheim.
Making is Thinking er et Masterkurs ved Fakultet for arkitektur og design NTNU, hvor vi undersøker feltet hvor arkitektur og andre kreative disipliner gjensidig styrker hverandre, og hvordan kunst og kultur kan bli drivere i byutviklingen. Kurset har som ambisjon å utøve  innflytelse ved å bidra aktivt i samfunns- og byutviklingen ved konkrete fysiske intervensjoner som involverer reelle interessenter og befolkningen. Vi har i år gjentatt samarbeidet fra Hendelser på Nyhavna i 2016 med Cirka teater, og i år bygger vi et nytt atkomstparti og trappekonstruksjon. Resultatet vises i form av byggetrinn 1 (nederste del) og forslaget i sin helhet vises i utstillingen.

Kurset er åpent for internasjonale studenter og har denne våren 11 studenter fra Portugal, Spania, Italia, Frankrike, Liechtenstein, Sveits, Irland, Sverige og Norge. Utstillingen er derfor formidlet på engelsk.
Making is thinking samarbeider, i tillegg til Cirka Teater, med Trondheim kommunes Blå Tråd og Trondheim havn. Utstillingen viser også smakebiter fra et workshopsamarbeid med Kunstakademiet og emnet «Art and Common Space» samt studenter fra musikkteknologi, begge NTNU. Utstillingen viser også resultatene fra Making is thinkings eksperter i team kurs, som er et tverrfaglig emne ved NTNU.
Studentene vil gjennom utstillingen invitere publikum til å delta. Hva synes du er viktig i den videre utviklingen av Nyhavna? Del dine tanker og visjoner:
Alt kan skje i en by, og alt kan skje på Nyhavna. Velkommen til en deltagende utstilling

EventHendelser på Nyhavna

Detaljer

Start:
10. jun @ 13.00
Slutt:
14. jun @ 16.00
Arrangement Kategori:
Pris:
Fri adgang
Se festivalprogram her:
Hendelser på Nyhavna

Arrangør

NTNU, Making is Thinking
E-post:
Nettsted:
http://makingisthinking.net/masters-course/

Sted

Nyhavna
Skippergt 10
Trondheim, Sør-Trøndelag 7042
+ Google Map
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her