Foto av demonstranter mot vold mot kvinner
Dette arrangementet har passert
torsdag, november 25, 2021 5:00 PM - 5:30 PM

STOPP VOLD MOT KVINNER!

Detaljer

Den 25. november markeres den internasjonale dagen mot vold mot kvinner. Mange steder i verden markeres dagen med store demonstrasjoner i gatene. I 1981 ble dagen erklært som “den internasjonale dagen for kamp og solidaritet mot vold mot kvinner” på den latinamerikanske kvinnekongressen. Dagen ble erklært til ære for Mirabal-søstrene, som på grunn av at de kjempet mot regimet i Den dominikanske republikk ble brutalt myrdet den 25. november i 1960. 

 

Denne dagen ble altså starta som en kampdag, og vi tenker at den bør markeres som nettopp dette, med ei markering med appeller og demonstrasjonstog med slagord. Vold mot kvinner, inkludert seksualisert vold som for eksempel prostitusjon, er et viktig aspekt ved patriarkatet, og er avgjørende for å holde det ved like. 

Vi mener at løsninga ligger i å organisere seg, kjempe og gjøre motstand, og ønsker derfor å få til ei kraftfull markering nå i år med flere organisasjoner som kjemper mot kvinneundertrykkinga. STOPP VOLD MOT KVINNER! SLÅ TILBAKE! KNUS PATRIARKATET!

 

Arrangementet er blitt til med støtte av LO og Utdanningsforbundet

Mer info
Del av Orange the world! Verdensdagen for avskaffelse av vold mot kvinner
Lagre i kalenderen min
Kategorier
Billetter
Gratis
Arrangementet på Facebook
Arrangører
Gruppa for markeringa av den internasjonale dagen mot vold mot kvinner
Sted
Minneparken / Tordenskioldsparken
Tordenskioldsparken
Vår Frue gate 1

trd.events

Wondering what's going on in Trondheim? Here you will get updates on the Trondheim's cultural life.