Sverre Bjertnæs
mandag, mai 10, 2021 på 7:00 PM - 9:00 PM

Litteraturhuset: Sverre Bjertnæs: Mine bilder

Detaljer
Litteraturhuset i Trondheim og Kunsthall Trondheim inviterer til boklansering med billedkunstneren Sverre Bjertnæs, som på nyåret er aktuell med boka Mine bilder. Om kunst og alkoholisme.

Sverre Bjertnæs har gjennom de siste 25 årene hatt en omfattende utstillingsvirksomhet i Norge, Europa og USA. Særlig to ting har preget ham gjennom store deler av hans karriere: Å samle på verker av kunstnere han beundrer og hans problematiske forhold til alkohol.

I Mine bilder tar Bjertnæs utgangspunkt i beskrivelser av bilder han har på veggen, og forteller gjennom dette om sitt eget liv. De fleste av bildene er laget av kunstnere han har et sterkt forhold til, enten de har vært læremestere, venner eller forbilder. Boka er en essaysamling om et åpent menneskes undersøkelse av sitt eget og andres kunstnerskap. Om vennskap og arbeidsfellesskap, og om veien inn i, og ut av, tungt alkoholmisbruk.

Vi møter Bjertnæs i samtale med Trond Åm, daglig leder ved Litteraturhuset i Trondheim og med deltagelse av Carl Martin Faurby, programkurator ved Kunsthall Trondheim. Faurby er kurator av Kunsthall Trondheims kommende utstilling med Sverre Bjertnæs som åpner tidlig mai 2021.

Inngang: 150/100

Sted: Kulturtorget, Trondheim folkebibliotek

Begrenset antall plasser på grunn av smittevernhensyn. Vi ber publikum om å forhåndskjøpe billetter.

Portrettfoto: Bjørn Wad
Mer info
Lagre dette arrangementet
Billetter
150,- / 100,-
Arrangementet på Facebook
Sted
Trondheim folkebibliotek
Kulturtorget
Peter Egges plass 1
7011 Trondheim