This event has passed

The Cardigans og The September When

2. aug. 2019
6:00 PM - 9:00 PM
To av 90-tallets største popband byr på en helaften i Borggården!

Alle som vokste opp på 90-tallet, har et forhold til The Cardigans og The September When. Under Olavsfest 2019 spiller de i Borggården samme kveld.

Billettene er i salg fra fredag 08.03 kl. 10 via Ticketmaster.

Billettpris: Kr 595.- inkl avgift
Aldersgrense: Fri aldersgrense
Ståplasser
Dørene åpner kl 19:00. Konsertstart presis 20.00, vær ute i god tid!

"Bullet Me", "Erase/Rewind", "Lovefool", "Cries Like a Baby", "Can I Trust You" og "My Favourite Game". Sanger de aller fleste som ikke bodde under en stein på 90-tallet har et nært forhold til.

Selv om Morten Abel hadde hatt suksess i Rogaland med Mods, var det med The September When han for alvor tok rollen som Norges mest karismatiske frontfigur. Bandet ble startet i 1986, men det store gjennombruddet kom i 1991 med albumet Mother I’ve Been Kissed.
De rakk å gi ut ytterligere to storselgere, One Eye Open (1993) og Huggermugger (1994) før bandet ble oppløst i 1996. Morten Abel fikk deretter en solokarriere med minst like stor suksess, før bandet igjen ble gjenforent i 2008. I utgangspunktet med én konsert for øyet, men den ble såpass vellykket at bandet begynte å skrive ny musikk og ga ut albumet Judas Kiss i 2009. Fra 2011 har det imidlertid vært stille – men denne sommeren legger ringrevene ut på veien igjen.

Omtrent da The September When ble oppløst første gang, startet The Cardigans sin raske stigning mot verdenstoppen. Jönköping-bandet med Nina Persson som frontfigur ble stiftet i 1992 og debuterte i 1994 med Emmerdale. Albumet ble en suksess i Sverige, men det var på oppfølgeren Life (1995) de skapte seg et verdensnavn. Sukkersøt musikk var inngangsporten, men bak den lurte en stadig mørkere stemning i tekstene.
En million solgte plater på verdensbasis la grunnlaget for det neste steget, som kom da singelen Lovefool kom med på soundtracket til Baz Luhrmanns storfilm Romeo + Juliet. Suksessen førte til at albumet First Band on the Moon solgte til platina i USA og Japan. Bandet ble også spurt om å lage temasangen til James Bond-filmen Tomorrow Never Dies, men avslo. Neste album, Gran Turismo (1998), solgte like mye og fikk verdenshits med Erase / Rewind og My Favourite Game.

Etter en pause kom bandet tilbake med Long Gone Before Daylight i 2002, et mer americana-inspirert album, før Super Extra Gravity ble sluppet i 2005. Etter noen år dominert av sideprosjekt, som Nina Perssons A Camp, ble bandet samlet igjen til en serie sporadiske konserter mellom 2012 og 2016. Bandets fire eneste konserter i 2018 ble holdt i Storbritannia for å markere 20-årsjubileet til Gran Turismo.

Bandet har solgt nær åtte millioner plater på verdensbasis, men Nina Persson har uttalt at det neppe kommer flere Cardigans-album. Da er det god trøst i å vite at et av tidenes største skandinaviske popband likevel kan oppleves i levende live i Borggården allerede til sommeren!
Borggården
Trondheim Trondheim Sør-Trøndelag