Få bill//The Northern Belle på Moskus

NB
Dette arrangementet har passert
Få bill//The Northern Belle på Moskus
26 april 2024, 18:00
Bar Moskus
Billetter
Concert

THE NORTHERN BELLE - BATS IN THE ATTIC Foto: Julia M. Naglestad

Liv, død og en bunke 60 år gamle brev kjærlighetsbrev danner bakteppet for det nye albumet til The Northern Belle som slippes på Die With Your Boots On Records 08.mars 2024. Bandets femte studioalbum, Bats in the Attic, sementerer bandets status som ledestjerner på nordicana-scenen. Samtidig favner det nye materialet bredt, fra Cardigans-aktig pop, via innslag av southern rock og til vare indie-ballader. Alt gjennomført med spillegleden og det den musikalske fingerspissfølelsen bandet er velkjent for.

Bandet platedebuterte i 2015, mens andrealbumet Blinding Blue Neon (2018) ble nominert til Spellemannprisen der bandet spilte på utdelingen. We Wither, We Bloom (2020) ble lansert internasjonalt og ble hyllet av tungvektere som Popmatters, American Songwriter og NPR: All Songs Considered

. Coveren av Sufjan Stevens’ «Chicago» fra The Women in Me (2021), spilt inn med Darling West, Ida Jenshus, Louien, Malin Pettersen og Signe Marie Rustad ga bandet stor oppmerksomhet og resulterte i en magisk opptreden på Lindmo på NRK.

Etter å ha sluppet to album i pandemi-årene, uten å kunne turnere dem ordentlig, var trangen til å spille live intens hos medlemmene i The Northern Belle. Denne drivkraften tok bandet med seg i studio, der de ønsket å gjenskape trøkket og energien de er kjent for på scenen.

I låtskrivingen til det nye albumet har bandleder Stine Andreassen tatt utgangspunkt i en 60 år gammel brevveksling mellom besteforeldrene, i tillegg til et par livs-endrende hendelser i sitt eget liv. Flere av albumets låter, samt albumtittelen er inspirert av 379 brev sendt fra Andreassens bestefar til hennes bestemor da førstnevnte var på sjøen og stasjonert i andre byer og land. Brevene har vært gjemt på et loft helt siden han gikk bort for 31 år siden. Selv sier Andreassen: «Ingen andre i familien har fått lese disse brevene og bestemor har også takket nei til å ha de på museum, men jeg har nå fått den store æren.»

Andre låter på albumet tar for seg Andreassens opplevelse med å bli mor for første gang – skapelsen av nytt liv, og gleden og frykten rundt dette. Mens andre igjen befinner seg i motsatte tematiske ende. Om mørke stunder og tanker i kjølvannet av nære venner som har gått bort.

The Northern Belle består av: Stine Andreassen (vokal, gitar) Bjørnar Ekse Brandseth gitarer, pedal steel) Johanne Flottorp (hardingfele, kor) Trym Gjermundbo (trommer) Ole-Andre Sjøgren (gitarer, kor) Marie Tveiten (gitar,kor).

Bandet har lekt seg i studio, og er fortsatt lett gjenkjennelige med sin smarte folk og americana-inspirerte pop, ispedd vakre harmonier, pedal steel og hardingfele. Med seg i studio har de også hatt Snorre Kiil Saga (Karpe) på bass, Solveig Wang (Fieh, Nothing Personal) på tangenter og deres faste produsent og partner in crime Marcus Forsgren (Jaga Jazzist, Lionheart Borthers, Bror Forsgren)

Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by