Trondheim Dokumentarfestival 18 - 20 november
Dette arrangementet har passert
torsdag, november 18, 2021 4:30 PM - 11:00 PM

TRD21 - Trondheim Dokumentarfestival

Detaljer

Trondheim Dokumentarfestival er tilbake med full kraft og med fysisk festival! Tradisjonen tro feires dokumentarismen i alle sjangere med todagersprogram på Dokkhuset, i tillegg til et spesialprogram på kino.

 

Festivalens hovedgjest er filmskaper Aslaug Holm, en av Norges fremste dokumentarister med en rekke prisbelønte filmer i bagasjen. På Dokkhuset blir vi kjent med hele hennes karriere, med fokus både på musikk (a-Ha: The Movie, Heftig og begeistret) og politikk (Oljeberget, Generasjon Utøya).

 

Torsdag 18.11 vises tre av filmene hennes på Nova kino, med introduksjoner av regissøren selv. Festivalpass gir gratisbillett, og programmet finnes på trondheimdokumentarfestival.no. Enkeltbillletter til filmene kjøpes på trondheimkino.no

 

I tillegg får vi besøk av fotografer, journalister og forfattere i norgeseliten – pluss en danske! Jacob Ehrbahn, fotograf i Politiken, åpner festivalen på Dokkhuset med flyktningprosjektet Drømmen om Europa. Forfatter, journalist og forlagsredaktør Bjørn Olav Jahr har skrevet bøker om Birgitte Tengs-saken og Baneheia-saken, mens forfatter Yohan Shanmugaratnam har gitt ut boka Bruddet – byen som ville ha Brexit sammen med fotograf Line Ørnes Søndergaard.

Journalist, forfatter og dokumentarfilmskaper Anders Hammer er også med på festivalen, på link fra hvor enn han befinner seg i verden, mens de norske stjernefotografene Andrea Gjestvang og Jonas Bendiksen kommer in person, Gjestvang med det helt ferske prosjektet The Atlantic Cowboy fra Færøyene, og Bendiksen med spinnville og kontroversielle Book of Veles.

 

For detaljert program se trondheimdokumentarfestival.no
 

Mer info
Lagre i kalenderen min
Billetter
Vanlig
kr 550,-
Redusert
kr 250,-
Arrangementet på Facebook
Sted
Dokkhuset Scene
Filmer vises på Nova kino
Dokkparken 4 Trondheim 7042

trdevents.no

What's going on in Trondheim. Calendar with concerts, festivals, shows, art houses, theaters, debates and more things! This year's events can be found here.