Logo Trondheim kammermusikkfestival
Dette arrangementet har passert
søndag, september 18, 2022 - søndag, september 25, 2022

Trondheim kammermusikkfestival

Detaljer

Forvent å bli begeistret, utfordret og berørt under Trondheim kammermusikkfestival - Kamfest! Festivalen er internasjonalt anerkjent for et nyskapende program av høy kvalitet og med ung profil, alltid med fremragende musikere fra inn- og utland.  

Festivalen har som mål å være nyskapende, publikumsvennlig og ha høy kvalitet, og tilby noe ekstraordinært. Dette gjør de ved å lage nye og spennende konstellasjoner, blant annet mellom litteratur og musikk, mat og musikk og billedkunst og musikk. Her kan nevnes ”Musikalsk helaften på Credo”, som er en gastronomisk og musikalsk opplevelse som har vært en gjentagende suksess.  

I en hel uke spiller festivalartistene konserter sammen i mange av de flotteste konsertlokalene byen har å by på og mange av dem holder også mesterklasser for studenter ved NTNU Institutt for musikk og elever ved Trondheim kulturskole. Noen av lokalene som blir benyttet til konserter er  Frimurerlogen, Nidarosdomen, Stiftsgården og Dokkhuset. 

Årets festival har et stort program med opplevelser fra morgen til kveld. Årets festivalkomponist, østerrikske Olga Neuwirth er i tillegg til å være en av de mest respekterte komponistene i Europa i dag; videoartist, forfatter og politisk aktiv. Med seg bringer hun den store internasjonale begivenheten: Verdenspremieren på Neuwirths Dobbelkonsert for cello, slagverk og orkester. Årets festivalåpning vil skje på K-U-K gjennom en vandrekonsert med heltrøndersk innhold og ekstra fokus på kommende generasjon musikere og kunstnere. En annen viktig brikke i årets program er kontrabassen. Sammen med Norsk kontrabassklubb øker festivalen oppmerksomheten rundt dette majestetiske instrumentet. Solobassist i Berlin-filharmonien, Matthew McDonald, blir det store trekkplasteret da spesielt under konserten Bassissimo! Det Norske Solistkor vil sammen med Tuva Syvertsen, Hans-Kristian Kjos Sørensen og Trondheimssolistene by opp til en magisk Nattkonsert i Nidarosdomen og Fargespill Trondheim og Luftforsvarets musikkorps inviterer til stor forestilling i Olavshallen på festivalens siste dag.

Programmet for 2022 finner du på www.kamfest.no 

 


 

Mer info
Lagre i kalenderen min
Arrangementet på Facebook
Arrangører
Trondheim kammermusikkfestival
Sted
Trondheim, Norge
Flere konsertsteder
Munkegata 22C
7013 Trondheim

trdevents.no

What's going on in Trondheim. Calendar with concerts, festivals, shows, art houses, theaters, debates and more things! This year's events can be found here.