Kan du lage mat planter som vokser i Trondheim på vinteren? Bli med når gartner og vegetarianer Stephen Barstow gir oss en innføring i og smakstest av planter han har vokst frem i sin egen hage!
Et argument for en kjøttsentrisk matkultur i Norge er at klimaet og kalde vintre ikke støtter et plantebasert kosthold. Stephen Barstow, en lokal gartner og vegetarianer, viser at dette nødvendigvis ikke stemmer. Han har for det meste vært selvforsynt gjennom hagen og den kalde kjelleren siden 1980-tallet. Hans arbeid med lokal plantebasert matproduksjon og bevaring av biologisk mangfold i landbruket viser oss muligheten for et helt annerledes matsystem: et som ville kreve alternative verdier, praksiser og organismer.
I utstillingen MORE MEAT LESS MEAT kan du se verket JANUARY HERBARIUM. Verket kan sees på som et portrett av gartneren Stephen Barstow. Ved bruk av høyoppløselige skanninger av planter fra Stephens hage, lydhistorier og videodokumentasjon gir verket et innblikk i det enorme mangfoldet som Stephen dyrker, lagrer og spiser i vintermånedene hjemme i Malvik. Trøndelag. Disse presenteres som en samling plantebaserte muligheter for norsk matfremtid.