Dette arrangementet har passert
torsdag, januar 19, 2023 6:00 PM - 8:00 PM

Utstilling: Kurtise, av Espen Kvålsvoll

Detaljer

 Espen Kvålsvoll (f. 1992 Trondheim) bor og arbeider i Oslo. Hans praksis omhandler innsamlede motiver som blir prosessert og bygd opp til malerier. Motivene kommer fra bylandskap, arkitektur, ornamentikk, dekorasjon, bilder, kunst og malerihistorie på tvers av forskjellige miljø og epoker. I de seneste år har Kvålsvoll arbeidet med et langsiktig maleriprosjekt som er i kontinuerlig utvikling. Det sentrale i prosjektet er en omfavnelse av landskapet. Landskap bestående av forlatte ruiner, arkitektur og vegetasjon der dyr og mennesker har hatt innpass. 

 

Utstillingen Kurtise består av veggtegninger, stedspesifikke verk og malerier med en motivkrets og billedspråk som refererer til hverandre. Sammen og gjennom plassering er de ment til å fortelle en historie som foregår på tvers av landskapene. Et av utgangspunktene til utstillingen kommer fra et besøk Kvålsvoll hadde hos Peder Balke Senteret, hvor det blant annet er bevart veggmalerier Balke opprinnelig lagde til festsalen på gården i 1834. «Møtet med veggmaleriene til Balke ga en så monumental og fysisk opplevelse. Et så sterkt dragningspunkt der jeg selv, med min postmoderne kynisme ristet av meg støy fra dagens uendelige billedstrøm og i stedet ble dradd mot mørke skogholt og fjellskrenter der dyr gjemmer seg i skyggene.»

Mer info
Lagre i kalenderen min
Arrangører
Sted
Trondhjems Kunstforening
2. etasje
Bispegata 9A
7013 Trondheim

trdevents.no

What's going on in Trondheim. Calendar with concerts, festivals, shows, art houses, theaters, debates and more things! This year's events can be found here.