Laster Arrangementer

« Alle arrangementer

  • Beklager. Denne arrangement har allerede funnet sted.

Utstilling: Naturvitenskap

14. feb @ 12.00 - 16.00

|Gjentagende arrangement (Se alle)

NATURvitenskap
TKM Bispegata 6. oktober 2018 – 31. mars 2019

TKM Gråmølna 20.oktober 2018 – 24. mars 2019

Ane Graff / Stian Ådlandsvik og Lutz-Rainer Müller / Tue Greenfort / Toril Johannessen/ Bård Ask / Henrik Håkansson m. fl.

Naturen blir aldri så beundret som når hun blir forstått. – Bernard le Bovier de Fontenelle (1657-1757).

På 1800-tallet – i en tid hvor deler av verden fortsatt var ukjent – reiste vitenskapsmenn på ekspedisjoner for å kartlegge nye landområder. Et eksempel var de franske La Recherche-ekspedisjonene som utforsket nordområdene, og som blant annet besøkte Trondheim. Forfattere og kunstnere som deltok sammen med vitenskapsmenn, var viktige i å gjøre ekspedisjonen og den forskningen som ble utført, kjent og forståelig for offentligheten. Gjennom malerier, tegninger og litteratur fikk folk flest muligheten til å se steder de aldri kom til å besøke selv.

Med tiden har naturvitenskapen utviklet seg til å i større grad utforske deler av verden som ikke så lett er synlig for det blotte øye – som bakterier, kjemiske reaksjoner eller klimatiske forandringer.

I likhet med naturvitenskapen, tilnærmer kunstnerne seg verden på en annen måte i dag enn på 1800-tallet. Flere kunstnere arbeider nå med metoder som kan minne om den naturvitenskapelige forskningen, men der vitenskapen søker svar på spesifikke problemstillinger, er kunstneren ute etter å kontekstualisere, problematisere og visualisere. Det er ikke lenger det klassiske landskapsmaleriet eller den storslagne naturen som blir behandlet, men det er heller naturens materialitet, økologi, fysikk og kjemi, som brukes for å beskrive og forstå den fysiske verden vi lever i.

I NATURvitenskap presenterer vi kunstnere som bruker naturvitenskapelige metoder i sin kunstneriske praksis, men som inntar en mer undrende holdning til naturen eller fysiske fenomener. Som kunstnere kan de tillate seg å blande fiksjon og virkelighet, og slik være både tvetydige og direkte på samme tid. Fordi kunsten står friere har den mulighet til å åpne opp for andre perspektiver og ny erkjennelse. Slik kan kunsten og naturvitenskapen fremdeles dra nytte av hverandres arbeid.

Detaljer

Dato:
14. feb
Tid:
12.00 - 16.00
Arrangement Kategori:
Pris:
CC: 120,- / 60,-

Arrangør

Trondheim Kunstmuseum
E-post:

Sted

Trondheim Kunstmuseum
Bispegata 7B
Trondheim, Sør-Trøndelag 7013
+ Google Map
Upassende innhold? Vær snill å rapporter det inn til oss her