Dette arrangementet har passert
lørdag, september 24, 2022 12:00 PM - 4:00 PM

Utstillingsåpning: The Future is _____.

Detaljer

The Future is _____.
24.09.22 - 05.03.23

 

The Future is _____ er Trondheim kunstmuseums bidrag til Skeivt kulturår, den nasjonale markeringen av at det er 50 år siden straffelovens forbud mot seksuelle handlinger mellom menn (§ 213) ble opphevet. Dette er en viktig markering for toleranse og fri kjærlighet, om å få være den man vil, og elske hvem man vil.

Ordene i paragraf 213 handlet om sex og ikke om kjærlighet, men kan man skille det ene fra det andre? Historiske todelinger mellom det kroppslige og det sanselige, det rasjonelle og det ikke-rasjonelle, det intellektuelle og det åndelige representerer binære forståelser av oss selv og verden rundt oss.

I utstillingen The Future is _____ brukes science fiction-sjangeren til å trigge forestillinger om hvordan vi femti år fram i tid kan leve i et samfunn der kjønn og identitet er frigjort fra den binære inndelingen.

Utstillingen aktiverer betrakterens sanseapparat med omsluttende installasjoner som bryter med etablerte fortellinger og kunnskapsparadigmer, og inviterer til en fri tenkning om at fremtiden er _____.

Kunstnere:
Zeng Bo, Anja Carr, Sandra Mujinga, Brittany Nelson, Pipilotti Rist, Jeremy Shaw, Stig Sjølund, Jonas Kjellgren og Ronny Hansson, Børre Sæthre m.m.

 

Gratis inngang under 18 år

Mer info
Lagre i kalenderen min
Billetter
Vanlig
kr 140,-
Honnør
kr 80,-
Student
kr 80,-
Arrangementet på Facebook
Arrangører
Trondheim Kunstmuseum
Sted
Trondheim Kunstmuseum, TKM Bispegata
Bispegata 7B Trondheim Sør-Trøndelag Sør-Trøndelag 7013 Norway

trdevents.no

What's going on in Trondheim. Calendar with concerts, festivals, shows, art houses, theaters, debates and more things! This year's events can be found here.