This event has passed

Vinmiddag M.Chapoutier

8. okt. 2019
5:00 PM - 9:00 PM
Maison Chapoutier ble etablert i 1808 da den fattige bonden Polydor Chapoutier, fra Ardeche, giftet seg med datteren til en vinmaker i Tain-l'Hermitage. Polydor Chapoutier startet med å kjøpe druer før deretter å dyrke egne druer på sin egen eiendom i de bratte skråningene over byen Tain l’Hermitage. Grunnlaget var gitt etter noen år, men hans store drøm om å produsere under eget navn ble en realitet først i 1879.

Syv generasjoner har siden bygget opp firmaet til en av de beste og mest velrenommerte produsentene i Rhône-dalen. Fra hjemmebasen i Tain, som ligger en drøy times kjøring sør for Lyon, kontrollerer Michel Chapoutier noen av de beste vinmarkene i området. Michel overtok etter sin far Max i 1990 og historien med forbokstaven M, som startet i 1920, vil bli videreført til Michels egne barn Maxime eller Mathilde, avhengig av hvem som overtar. Den store verdien i firmaet er vinmarkene i de beste områdene i Rhône-dalen, hvor nærmere 35 hektar er drevet biodynamisk.

Her er noen av vinene M. Chapoutier lager:
Côte-Rôtie, Condrieu, Cornas, Crozes Hermitage, Crozes Ermitage, Hermitage, Ermitage, Saint-Joseph, Côtes-du-Roussillon Villages, Saint- Pèray, Châteauneuf-du-Pape, Côte-du-Rhône, Côte-du-Rhône Villages, Tavel, Luberon, Banyuls, Collioure m.fl

Vi setter sammen en 5-retters meny med råvarer fra Trøndelag i verdensklasse, og Cyril Harmel fra M. Chapoutier tar oss gjennom vinene vi skal få smake:

PetNat
St Joseph Blanc 2017
Hermitage Blanc Chante Alouette 2017
Crozes Hermitage 2014
Hermitage 2015
Banuyls 2015
To Rom og Kjøkken
Carl Johans gate 5 Trondheim 7010 Norway