Vinternatt i Domen

Vinternatt i Domen
29 februar 2024, 18:00
Nidarosdomen
Billetter
Concert

Luftforsvarets musikkorps inviterer til vinterkonsert i Nidarosdomen sammen med dirigent Cathrine Winnes, og urfremføring av bestillingsverket Rosevinduet av Eva Holm Foosnæs

Verket er dedikert til Rosevinduet i Nidarosdomen, og det er skrevet til Luftforsvarets musikkorps 

Den trønderske komponisten Eva Holm Foosnæs har komponert en uttrykksfull, dramatisk og sjelelig framstilling av det storslåtte Rosevinduet, 

Konserten byr på et program fra det majestetisk klangfulle til det lyriske vakre. Og ikke minst en manifestasjon av noen av Nordens fremste kvinnelige komponister; Elfrida Andrée og Helena Munktell. Med Nidarosdomens egen domkantor Brita Sjögren som solist og en av Norges mest ettertraktede dirigenter Cathrine Winnes på podiet. 

 

Programmet i sin helhet er nøye sammensatt og vil forhåpentligvis gi en gåsehudsitrende opplevelse på en skuddårsdag du ikke bør gå glipp av! 

 

Egil Hovlands sakrale og mektige Fanfare og Koral Op.54a er en verdig åpning til kveldens konsert. I år er det 100 år siden organisten, kirkemusikeren og komponisten Egil Hovland ble født

Elfrida Andrées Orgelsymfoni nr 2 i Eb-dur viderefører den sakrale stemningen, der orgelet og messinginstrumentene møtes og utfyller hverandre i mektig samspill. Elfrida var Sveriges første kvinnelige domorganist har og har banet vei for kvinner på flere områder.

 

De gregorianske melodilinjene i San Michele Arcangelo fra Vetrate di Chiesa (Kirkevinduene) av den italienske komponisten Ottorino Respighi danner en nydelig avslutning på kveldens første avdeling, og leder perfekt inn i kveldens store begivenhet; urfremføringen av den trønderske komponisten Eva Holm Foosnæs’ verk dedikert til Rosevinduet i Nidarosdomen. 

 

Rosevinduet av Eva Holm Foosnæs danner et slags skille i denne konserten, mellom det sakrale og sjelelige på den ene siden, og naturkreftene og fråtseriet på den andre siden; det som er inne i kirken og det som er utenfor.

 

Helena Munktell følger opp det gode selskapet av dyktige og sterke kvinner med sitt verk Bränningar Op. 19; et symfonisk dikt som skal illustrere Middelhavets bølger og til tider lunefulle temperament. 

 

Florent Schmitt representerer konsertens ytterpunkt av jordisk fråtseri med sitt mektige og til tider voldsomme verk Dionysiaques Op. 62. Verket er skrevet etter inspirasjon fra den greske guden Dionysos, guden for vin, vinhøst og ekstase. Dette verket markerer virkelig en kontrast til det sakrale og sjelelige denne kvelden, og setter et mektig punktum for kveldens konsert. 

Sted
Arrangører
Luftforsvarets musikkorps
Del
Lagre
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by