LYSKONSERT med Nidaros domkor

Nidaros Domkor
LYSKONSERT med Nidaros domkor
29 juli 2024, 21:30
Nidarosdomen
Billetter
Concert
Festival
Velkommen til en stemningsfull nattkonsert med Nidaros domkor, domkantor Petra Bjørkhaug og lyskunstner Pekka Stokke.

«Ingen stund är såsom denna, kvällens sista, tysta timma»
-Karin Boye-

Se for deg kveldens siste time i Nidarosdomen: Belysningen inne i kirken er dempet, men midsommernatten utenfor gir lys til glassmaleriene. Kormusikk fyller katedralen, og idet sangen munner ut vokser det frem nye klanger, denne gangen fra orgelet. Korsangen og orgelklangene forflytter seg rundt i rommet, og gradvis endrer lyset seg.

Du opplever rommet på en ny måte, oppdager vakre utskjæringer i stein, eller ser lyset danse på søylene.

«Kveldens siste time er en time for refleksjon over det som har vært, en time med drømmer og håp for det som kommer», sier dirigent Karen Haugom Olsen. «Men det er også en time for tilstedeværelse, her og nå. Det kan ligge en enorm makt i det å være til stede nettopp i dette spennet mellom dag og natt, mellom fortid og fremtid. Refleksjonens makt – håpets makt – tilstedeværelsens makt. Hvordan ville verden sett ut om alle statsledere tok seg tid en time hver kveld til å sitte i ro og lytte – på musikk, lyder fra gatelivet eller stillheten. Hva gjør det med oss å sitte stille en time og la blikket få vandre – oppdage små innriss i stein eller betrakte skyggenes langsomme bevegelser på veggen etter hvert som solen går ned?»


På repertoaret står Egil Hovlands "Karin Boyes aftonbön", kormotetter av Anton Bruckner og orgelimprovisasjoner av domkantor Petra Bjørkhaug. Alt akkompagnert av Pekka Stokkes stemningsmalende lyskunst.

LES MER OM KONSERTEN HER:
https://olavsfest.no/arrangement/lyskonsert-i-nidarosdomen/" target="_blank">https://olavsfest.no/arrangement/lyskonsert-i-nidarosdomen/

Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by