Omvisning: Et møte med middelalderen

Omvisning: Et møte med middelalderen
26 mai 2024, 12:00
NTNU Vitenskapsmuseet
Guided Tour
Gallery / Museum
Senior

Bli med på en vandring gjennom Trondheims historie; Fra vikingtid til reformasjon og fra hedendom til kristendom. Bli kjent med mektige konger og hverdagsliv, helgen og pilegrim, arbeidskvinner- og menn og lekende barn i en periode av historien som varierte mellom de største høyder og de dypeste fall.

Møt også vårt nyeste tilskudd i middelalderutstillingen på Vitenskapsmuseet ved NTNU; Middelalderkvinnen fra Kaupmannastretet.

Ved å bruke teknikker fra filmbransjens spesialeffekter og protesemakeri har vi gjenskapt en middelalderkvinne ut fra funn av et skjelett funnet på en gravgård under Folkebiblioteket.

Kvinnens skjelett avslørte spor etter både sykdom og skader etter et levd liv i en tid der mye forandret seg; fra Nidaros i blomstringstid til Nidaros etter svartedaudens herjinger.

I dag ønsker middelalderkvinnen fra Kaupmannastretet deg velkommen inn i våre utstillinger og du kan, gjennom henne, se fortidens Trondheimer inn i øynene

Deltagelse på arrangementet dekkes av inngangsbillett til museet. Billetter kjøpes i resepsjonen ved ankomst eller du kan sikrer deg billett allerede nå ved å velge riktig dato når du kjøper billett på nett.

Billettpriser:
• Voksne: 60 kr
• Barn (6-16), studenter, honnør: 35 kr
• Barn under 6 år: Gratis
• Familiegruppe barn og voksne, maks 5 pers.: 160 kr
• Funksjonshemmedes ledsagere: Gratis
• ICOM, Ecsite, Norges museumsforbund: Gratis

Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by