Vinmakerens middag Fratelli Cigliuti og Conterno Fantino

Vinmakerens middag Fratelli Cigliuti og Conterno Fantino
22 oktober 2024, 17:00
To Rom og Kjøkken
Billetter
Food and drinks

22. oktober er vi så heldige å få besøk av to fantastiske vinhus i Piemonte – Fratelli Cigliuti og Conterno Fantino. Sammen skal de vise oss bredden av piemontesisk vin!

I dag er det døtrene Claudia og Silvia som har overtatt ansvaret for produksjonen hos Azienda Agricola Cigliuti.
De holder til i Serraboella, et lite tettsted i nærheten av Neive i Barbaresco. Her har Cigliuti-familien tappet vin under egen etikett, og også drevet andre former for landbruk, siden 1964, blant annet dyrking av hasselnøtter, som tradisjonelt har vært en viktig eksportartikkel i regionen. I dag er eiendommen på i alt 10 hektar, der tre fjerdedeler er avsatt til vinproduksjon, og den resterende delen omfatter produksjon av nøtter.

Conterno-Fantino drives av parhestene Claudio Conterno og Guido Fantino. Firmaet disponerer totalt 25 hektar vinmark i kommunen Monforte og omegn. Conterno-Fantino har drevet virksomheten siden 1982, og er slik sett en forholdsvis ung produsent.
Kommunen Monforte betraktes av entusiaster som hjertet i DOCG Barolo. Den vanligste begrunnelsen er kommunens vinstil, som er den kraftigste og mest substansrike i hele Barolosonen. En skikkelig Monfortebarolo skal sette solide spor i det sensoriske apparatet. Monfortevinene er gjerne mørke og kraftige og oppleves sjelden som utpreget primærfruktige, selv om det finnes unntak.

Det blir servert 7 ulike viner denne kvelden, kombinert med en 4-retters meny tilpasset vinene, etterfulgt av konfekt og kaffe til kr 1995,-

Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by