Vinmiddag Dievole

Vinmiddag Dievole
3 oktober 2019, 17:00
To Rom og Kjøkken
Billetter
Other
Lecture
Med historie tilbake til 1090, 10.mai for å være helt presis, er Dievole definitivt å regne som en klassisk eiendom i Toscana. Og med nye, ambisiøse eiere de siste årene - ser fremtiden både lys og bærekraftig ut.

Gården spenner over et areal på om lag 400 hektar innenfor Chianti Classico-området, omkring 12 km nord for Siena. Majoriteten av de undulerte vinmarkene er høytliggende (300-450 moh). Vin og olivenolje har vært produsert i snart 1000 år på denne unike eiendommen. I dag er om lag 80 hektar plantet med vin, hvorav 55 hektar i produksjon - inndelt i de 16 originale parsellene fra slutten av 1000-tallet. Hver parsell er sitt eget univers - med unikt mikroklima, jordsmonn og soleksponering. Kalkholdig jordsmonn dominerer, i tillegg til leire, sand og kalkrik leirstein ('marl').

Mesteparten av gården er naturlig nok plantet med den lokale druen sangiovese, men andre tradisjonelle druer som canaiolo, ciliegiolo og colorino. I tillegg til de hvite trebbiano og malvasia i San Colombano. I kjelleren kombineres moderne ståltanker med både store slavonske (80hl) og franske (40hl) eikefat. Dievoles visjon er like enkel på papiret som den er krevende å etterleve - å produsere klassisk og karakteristisk Chianti Classico.

Vi setter sammen en 4-retters meny med råvarer i verdensklasse fra Trøndelag, og Olalla Lopez-Corona fra Dievole kommer for å ta oss gjennom følgende viner:

Le Due Arbie Bianco 2017
Dievole Campinovi Biando Toscana 2017
Dievole Chianti Classico 2016
Dievole Novecento Chianti Classico Riserva 2015
Brunello di Montalcino 2013
Dievole Vin Santo 2011
Kontaktinformasjon
Trondheim Management
Nordre gate 10, 7011 Trondheim
+47 993 54 000
Org. nr 995 860 465
Newsletter subscription
Powered by